Pirinç ve bakır parlatıcısını kendiniz yapın... Şamdanları parlatmak ve bakır kaplardaki yeşil pası çıkarmak için tuz, un ve sirkeyi eşit miktarlarda karıştırıp bir bulamaç hazırlayın. Bulamacı parlatmak istediğiniz cisme yumuşak bir bez ile sürün, ılık sabunlu suyla yıkayın ve eski görünümünü kazandırın.
Kaynak: Sıradan Şeylerin Sıradışı Kullanımı - Reader’s Digest
Koşu ayakkabılarınızın kokusunu alın... Koşu ayakkabıları ve bez ayakkabılar, özellikle yazın çorapsız giyildiğinde, oldukça kötü kokar. Ayakkabıların içine arada bir tuz serperseniz, içlerindeki nemi alır ve kokuyu azaltırsınız.
Kaynak: Sıradan Şeylerin Sıradışı Kullanımı - Reader’s Digest
Böcek sokması, ısırması ve kurdeşenin acısını hafifletin... Tuz; arı ve sinek sokmasıyla kurdeşenin acısını hafifletmede yardımcı olur. Böceğin soktuğu yeri hemen suyla ıslatıp üstüne tuz dökün. Böylece acının hafiflediğini ve şişin azaldığını göreceksiniz.
Kaynak: Sıradan Şeylerin Sıradışı Kullanımı - Reader’s Digest
Ağzınızı ferahlatın... Ağız gargarasının içinde renklendirici, alkol ve tatlandırıcı vardır. Onun yerine,, büyükannnenizin tarifine uygun bir ağız gargarası kullanırsanız aynı derecede ferahlarsınız. 100 ml suya 1 çay kaşığıtuz ve karbonat koyup karıştırın.
Kaynak: Sıradan Şeylerin Sıradışı Kullanımı - Reader’s Digest
Kendinize bir tuz masajı yapın... Ölü derileri pul pul dökmek ve kan dolaşımına destek olmak için şunu deneyin: Banyo yaparken veya banyodan çıktıktan sonra cildiniz henüz ıslakken vücudunuzu tuzla ovun. Böylece cildinizin yenilendiğini göreceksiniz.
Kaynak: Sıradan Şeylerin Sıradışı Kullanımı - Reader’s Digest
İngilizce maaş (salary) klimesi tuz (salt) kelimesinden türeyen pek çok kelimeden biridir. Çinliler, Romalılar, Fransızlar, Venedikliler, Habsburglar ve diğer bir çok yönetim savaşlar için para bulmak üzere tuz vergisi koymuştur. Askerlere çoğu zaman para yerine kullanılan tuz ile ödeme yapılmıştı.
Kaynak: Salt a World History - Mark Kurlansky
Pişmiş yemek kalıntılarını çıkarın... Tencere ve servis tabaklarına yapışıp kalan yemek artıklarını çıkarmak için tuz kullanın. Yıkamadan önce yemek artıklarının üstüne tuz dökün ve ıslatın. Tuz yemek artıklarını ıslatıncaya kadar bekleyin ve sonra sabunlu suyla yıkayın.
Kaynak: Sıradan Şeylerin Sıradışı Kullanımı - Reader’s Digest
Bitki saksılarını suyla yıkamadan temizleyin... Saksılarınızı tekrar kullanmadan önce suyla yıkamadan temizleyebilirsiniz. Saksınızın içine biraz tuz serpin ve sert bir fırçayla fırçalayın. Bu yöntem özellikle saksı yakınlarında bir musluk yoksa çok yaralıdır.
Kaynak: Sıradan Şeylerin Sıradışı Kullanımı - Reader’s Digest